Στο πρώτο “Greek Travel Show”, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συμμετείχε με 20 νησιά των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων, αναδεικνύοντας το μοναδικό τουριστικό πλούτο της περιοχής. Οι επισκέπτες της Έκθεσης είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τουριστικούς προορισμούς του Νοτίου Αιγαίου, να γνωρίσουν τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, να ψυχαγωγηθούν και να προγραμματίσουν τις διακοπές τους.

Με τη δυναμική της παρουσία στη νέα τουριστική έκθεση, που απευθύνεται σε Έλληνες τουρίστες, η ΠΝΑΙ ενίσχυσε τις στοχευμένες ενέργειες που γίνονται για την τόνωση των αφίξεων από την εγχώρια τουριστική αγορά. Άλλωστε η καινοτομία του “Greek Travel Show” έγκειται στη μετάδοση της τουριστικής εμπειρίας αποκλειστικά προς τον Έλληνα τουρίστα. Με την ανάδειξη της τουριστικής εμπειρίας, στοχεύει στην ανάπτυξη μιας βιωματικής σχέσης μεταξύ προορισμού και επισκέπτη. Επιτυγχάνεται έτσι υψηλή αναγνωρισιμότητα, αυξάνεται η εμπιστοσύνη και δημιουργείται πρόθεση επίσκεψης για τον προορισμό, χαρακτηριστικά που αναδεικνύουν ιδιαίτερα τα μικρότερα νησιά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, σε μια περίοδο κατάλληλη για τον προγραμματισμό των καλοκαιρινών διακοπών.

Η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Αθλητισμού & Πολιτισμού κα Μαριέτα Παπαβασιλείου δήλωσε σχετικά με το 1ο Greek Travel Show:

“Στο πρώτο “Greek Travel Show” συνεχίσαμε ως Περιφέρεια τις επιτυχημένες εμφανίσεις στις τουριστικές εκθέσεις. Στη συγκεκριμένη περίπτωση μας γεμίζει χαρά και αισιοδοξία το γεγονός ότι οργανώθηκε στη χώρα μας μια νέα έκθεση που απευθύνεται στους Έλληνες τουρίστες. Ο εσωτερικός τουρισμός χρειάζεται ανάκαμψη και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με τα δεκάδες νησιά της,  προσφέρει ανεξάντλητες δυνατότητες για τον εσωτερικό τουρισμό, δεδομένου ότι μπορεί να προσφέρει πολλές εναλλακτικές προτάσεις και επιλογές”.