Παρόμοιες ενέργειες για την τοποθέτηση ανταλλακτικής βιβλιοθήκης έχουν γίνει στο Δήμο Κηφισιάς, στην πλατεία Αγίας Ειρήνης, στο προαύλιο της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών καθώς και στην πλατεία Δεξαμενής, στο Κολωνάκι.

Στόχος της ανταλλακτικής βιβλιοθήκης είναι να προάγει την κοινωνική προσφορά και αλληλεπίδραση και ταυτόχρονα υπόσχεται την πολιτιστική και εκπαιδευτική επιμόρφωση.
Ξεκινώντας αυτήν την πρωτοβουλία και στο νησί μας, θα θέλαμε να σας παρακαλέσουμε όπως μας διαθέσετε και μοιραστείτε τα δικά σας βιβλία.
Ο καθένας μπορεί να βοηθήσει στην τεράστια αυτή προσπάθεια και να βάλει το δικό του λιθαράκι ώστε να γίνει αυτή η βιβλιοθήκη, μεγάλη, όπως ακριβώς της αξίζει.
Η ανταλλακτική βιβλιοθήκη , με την κατάλληλη ενημέρωση, προβολή αλλά και την πολύτιμη στήριξή μας μπορεί να διατηρείται ζωντανή.
Η συνεργασία καθενός και καθεμιάς είναι πολύτιμη προκειμένου να εμπλουτίσουμε την ανταλλακτική βιβλιοθήκη. Δε χρειαζόμαστε απλώς βιβλία, χρειαζόμαστε βιβλία που όποιος τα διάβασε τα αγάπησε και θέλει να μοιραστεί με τους άλλους την απόλαυσή τους. Βιβλία που περνώντας από χέρι σε χέρι δημιουργούν ένα δίκτυο αναγνωστών που επικοινωνούν μεταξύ τους, ανταλλάσουν ιδέες και εμπειρίες.