Συγκεκριμένα ο Αντον Μπακόφ λησμονεί την επιστροφή στη μοναρχία και την προ 1917 εποχή και μάλιστα έχει ήδη κινήσει τις διαδικασίες ώστε να την επαναφέρει και να αναβιώσει εκείνη την εποχή.

Ο μεγιστάνας σχεδιάζει να αγοράσει κάποια νησιά ώστε να φτιάξει μια ολόκληρη πολιτεία όπου θα αποτελέσει βάση για τη νέα «ρωσική αυτοκρατορία»την οποία θα κυβερνάει. Ποιος όμως θα είναι ο επικεφαλής, ο ηγέτης της; Ο Νικόλαος ΙΙΙ, πρίγκιπας Karl Emich του Leiningen, απόγονος της ρωσικής βασιλικής οικογένειας.

Αξίζει να αναφέρουμε το σχόλιο ενός εκπροσώπου των Ρομανόφ για τα σχέδια του Μπακόφ… «Πρόκειται για ένα τσίρκο. Ένα ψυχικά άρρωστο άτομο απαξιώνει την ιδέα της μοναρχίας…».

Πάντως ,παρ’όλο που πολλοί αμφιβάλλουν σχετικά με τις φιλοδοξίες του,ο ίδιος πιστεύει ότι το σχέδιο του έχει βάση γι’ αυτό και προχωρά βήμα βήμα προς την πραγματοποίηση του.
Όπως αποκαλύπτει ο ίδιος στο RT, έχει ήδη κάνει σειρά επαφών με την κυβέρνηση της Δημοκρατίας του Κιριμπάτι ώστε να του παραχωρηθούν τρία μη κατοικήσιμα νησιά.
Ως αντάλλαγμα σκοπεύει να επενδύσει σε πρώτη φάση 120 εκατ. δολάρια και σε βάθος 15ετίας-20ετίας επιπλέον 230 εκατ. δολάρια, ώστε να εγκαταστήσει αεροδρόμιο, λιμάνια, νοσοκομεία, σχολεία, κατοικίες για τους εργαζόμενους και λοιπές εγκαταστάσεις.