Ο Κώστας Τσόκλης, ένας από τους μεγαλύτερους Έλληνες εικαστικούς καλλιτέχνες της γενιάς του, ήδη από τη δεκαετία του ‘80, εισήγαγε στη σύγχρονη τέχνη την έννοια του καμβά ο οποίος ζωντανεύει μπροστά στα μάτια του θεατή μέσω της χρήση της τεχνολογίας, δημιουργώντας μια σειρά από πολυσυζητημένα έργα τα οποία κατηγοριοποιήθηκαν υπό τον τίτλο Ζωντανή Ζωγραφική. Σήμερα τα σύγχρονα τεχνολογικά μέσα έχουν εξελίξει τη βάση αυτής τις ιδέας ανοίγοντας νέες εντυπωσιακές προοπτικές με τη χρήση και διάδοση τεχνικών που επιτρέπουν τη ζύμωση της κινούμενης εικόνας με τον φυσικό κόσμο, όπως η επαυξημένη πραγματικότητα κ.ά, καθιστώντας πολλές φορές δυσδιάκριτα τα όρια ανάμεσα στους δυο αυτούς κόσμους και ορίζοντας μια νέα μετα-ψηφιακή πραγματικότητα.

Στο πλαίσιο αυτής της αναλογίας, το Athens Digital Arts Festival δημιούργησε μια σειρά από καλοκαιρινές δράσεις σε διάλογο με τα έργα του Κώστα Τσόκλη, διατηρώντας πάντα τη χαρακτηριστική προσέγγιση του για εξοικείωση του κοινού με τον σύγχρονο ψηφιακό πολιτισμό.

18 – 19 Αυγούστου 2017
21:00 – 22:30
Είσοδος Ελεύθερη
#ADAF2017 #PostFuture #TsoclisMuseum

*Προβολές:

To ADAF παρουσιάζει στο χώρο του Μουσείου την Παρασκευή ένα εντυπωσιακό πρόγραμμα animation (#PostYouth) με έργα καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο. Στόχος των προβολών είναι να αναδείξει αξίες όπως οι οικογενειακοί δεσμοί, η φιλία και η περιβαλλοντική συνείδηση μέσα από διασκεδαστικές και ενδιαφέρουσες ιστορίες.
Οι προβολές συνεχίζουν το Σάββατο με το πρόγραμμα Video Art (#PostEarth) προσεγγίζοντας τις περιβαλλοντικές αλλαγές που οφείλονται στον αντίκτυπο του ανθρώπου στη Γη μαζί με τη συνεχόμενη εξέλιξη της τεχνολογίας διαμορφώνοντας έναν νέο κόσμο, όπου ακόμη και ο πολιτισμός και η κληρονομιά επανατοποθετούνται μέσω της ψηφιακής πραγματικότητας. Θα συναντηθούν τελικά το παλιό και το νέο, το φυσικό και το ψηφιακό, και πως θα μοιάζει αυτό το #PostEarth στο σύντομο μέλλον;
Facebook Pages:
https://www.facebook.com/tsoclismuseum.gr/
https://www.facebook.com/AthensDigitalArtsFestival/

Λίγα λόγια για το Athens Digital Arts Festival

To Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών της Ελλάδος, Athens Digital Arts Festival (ADAF) αποτελεί τον πλέον επιτυχή θεσμό αναφορικά με την τέχνη, τη τεχνολογία αλλά και την εκπαίδευση. Το ADAF είναι ένα σημείο σύγκλισης όλων των μορφών και τάσεων του σύγχρονου ψηφιακού πολιτισμού που στοχεύει στην ανάδειξη των τρόπων με τους οποίους η τέχνη επικοινωνεί με την τεχνολογία, καθώς και τις επιδράσεις αυτής της σχέσης στη σύγχρονη καθημερινότητα.

Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται σε ετήσια βάση από το 2005 έχοντας δεχτεί περισσότερους από 140.000 επισκέπτες, υπό την αιγίδα κρατικών φορέων (όπως Υπ. Τουρισμού, Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υπ. Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Υπ. Οικονομίας & Ανάπτυξης, Περιφέρεια Αττικής, Δήμος Αθηναίων κ.ά.). Παράλληλα, επεκτείνει συνεχώς το δίκτυο συνεργατών του επιτυγχάνοντας ολοκληρωμένες συνεργασίες με διεθνείς και τοπικούς οργανισμούς, θεσμούς και φεστιβάλ, αποτελώντας κόμβο εξωστρέφειας, κι επικοινωνίας καλλιτεχνικών, τεχνολογικών και κοινωνικών τάσεων.

Φέτος για τη 13η διοργάνωση του ADAF 2017 με θέμα #PostFuture, παρουσίασε έργα περισσοτέρων από 250 καλλιτεχνών στο κέντρο της Αθήνας (18-21 Μαΐου / Μητροπόλεως 23) ενώ το επισκέφτηκαν πάνω από 17.000 θεατές.

Περισσότερες πληροφορίες:
www.adaf.gr | http://2017.adaf.gr/el/category/news_el/
You Tube Page: https://youtu.be/7YyyCrj4bRg
Facebook Page: https://www.facebook.com/AthensDigitalArtsFestival/
Flickr Page: https://www.flickr.com/photos/athensvideoartfestival/albums
#ADAF2017 #ADAFOnTour #PostFuture
_________________________________________________________________________
Το Athens Digital Arts Festival, επιλέχθηκε ανάμεσα σε άλλα φεστιβάλ της Ευρώπης ως μέλος του EFFE – Europe for Festivals, Festivals for Europe και ανάμεσα στα 26 επικρατέστερα Φεστιβάλ για το Ευρωπαϊκό βραβείο EFFE (Europe for Festivals, Festivals for Europe)

Το Athens Digital Arts Festival βραβεύτηκε στα Event Awards 2016 & 2017 με το GOLD βραβείο για το Event of the Year, καλύτερη Πολιτιστική Εκδήλωση / Στρατηγική Event Marketing, Δημοσίων Σχέσεων, Guerilla Marketing, Καμπάνια στα ΜΜ.
Η Multitrab Productions έχει αναπτύξει και εφαρμόζει Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας το οποίο ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του ΕΛΟΤ EN ISO 9001:2008 με πεδίο εφαρμογής: ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ, ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ, WORKSHOPS, ΗΜΕΡΙΔΩΝ & FESTIVAL με αριθμό πιστοποιητικού ΣΔΠ 4310/15