Εκεί έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε αυθεντικές Μυκονιάτικες «μόστρες», ο οποία φτιάχνονται με παξιμάδι, ελαιόλαδο, ντομάτα και κοπανιστή Μυκόνου, το θαυμαστό πικάντικο τυρί που κινείται γευστικά μεταξύ μιας κλασικής κοπανιστής και ενός μπλε τυριού.

Φυσικά δεν πρέπει να ξεχάσετε να σας τηγανίσουν καμιά ομελέτα και γνήσιο λουκάνικο Μυκόνου, θα ενθουσιαστείτε με τη γεύση καθώς είναι ένα τα πιο ποιοτικά λουκάνικα της Ελλάδας.

Αν είστε τυχεροί θα έχετε και την ευκαιρία να γευτείτε και την… λούσα, το φιλέτο που ωριμάζει στο αλάτι, το πιπέρι και το θρούμπι, έπειτα κλείνεται στο έντερο του χοιρινού και στεγνώνει στον αιγαιοπελαγίτικο αέρα, το οποίο είναι ένα από τους πιο εκλεκτούς μεζέδες του νησιού.

Ο Μπακόγιας είναι από τα τελευταία αυθεντικά νησιώτικα μαγαζάκια, και ανάλογα τη μέρα θα γευτείτε επιπλέον φρέσκα θαλασσινά, πίνες κι αχινούς, μα κυρίως θα …αράξετε σε ένα αυθεντικό νησιώτικο μαγαζάκι με θέα «το μολαράκι», που λένε κι οι ντόπιοι.

Όποιος βρεθεί στη Μύκονο και θέλει να απολαύσει, αυθεντικούς ντόπιους μεσέδες… αρκεί να επισκεφθεί τον… Μπακόγια!