Από τις 2 έως τις 6 Σεπτεμβρίου 2017 ο προαύλιος χώρος του Κλειστού Γυμναστηρίου δονούταν σε μουσικούς ρυθμούς πλαισιωμένους από τις εξαιρετικές φωνές δεκατριών υπέροχων καλλιτεχνών.

Την πρώτη ημέρα η Φλώρα Χρυσού έδωσε την εναρκτήρια νότα για την εκκίνηση του Φεστιβάλ και με «μάτια ψηλά» έκανε… χαμό, εντυπωσιάζοντας με τη μελωδική φωνή της. Στη συνέχεια, την εμφάνισή του στη σκηνή πραγματοποίησε ο Λεωνίδας Μπαλάφας και συνεπήρε το κοινό.  «Πυροσβεστήρας», «Τρεις ευχές» και όλοι «στάθηκαν στα πόδια τους» μπρος στη σκηνή παρασυρόμενοι από την αστείρευτη ενέργεια του καλλιτέχνη. Φυσικά σε όλους όσοι έμειναν μέχρι το φινάλε θα μείνει για πάντα χαραγμένη στο μυαλό τους η απλότητα του Λεωνίδα και η κίνησή του να φέρει το κοινό πάνω στο σκηνή και σαν μια παρέα φίλων να τραγουδήσουν για περισσότερο από μία ώρα μετά το τέλος της συναυλίας.

Το επόμενο βράδυ ο συντοπίτης μας Ηλίας Βαμβακούσης, μαζί με την Ευτυχία Μητρίτσα και τον Αλέξανδρο Εμμανουηλίδη ακολούθησαν το «μαύρο ποτάμι» και με «σωσίβιο» τη μουσική, μας ταξίδεψαν σε μέρη έντεχνα «όπως παλιά». Έπειτα, τη σκυτάλη πήρε ο Λευτέρης Ελευθερίου που  με τον άνθρωπο ορχήστρα Αλκιβιάδη Κωνσταντόπουλο μας χάρισαν μία εκπληκτική παράσταση, συνδυάζοντας τα πιο διαφορετικά μουσικά ήδη, εμπλουτισμένα με σκετσάκια και σατιρικά τραγούδια. Πραγματικά υπέροχοι…

Η τρίτη ημέρα του Φεστιβάλ ήταν αφιερωμένη στην ελληνική ροκ σκηνή. Οι «δικοί μας» Τρίτονον… ζέσταναν τον κόσμο με το ρυθμό και τις επιλογές των τραγουδιών τους, επιτρέποντας έτσι στα Κίτρινα Ποδήλατα να «πάρουν φόρα» και ν’ ανέβουν στη σκηνή ξεσηκώνοντας τους παρευρισκόμενους με τις μουσικές τους, χαρίζοντάς μας μία αξέχαστη live – rock εμπειρία η οποία συνοδεύτηκε και με σβήσιμο κεριών επί σκηνής. Να τα εκατοστίσεις Γιώργο….

Την επόμενη βραδιά το σκηνικό άλλαξε άρδην, καθώς ήταν η μέρα του… «έντεχνου». Ο Μανώλης Φύτρος άναψε «του παράδεισου τσιγάρου» και ξεδίπλωσε το ταλέντο του, παρουσιάζοντας για πρώτη φορά στο κοινό τραγούδια από τον επερχόμενο δίσκο του. Αργότερα, τη βραδιά «απογείωσε» ο μοναδικός Αλκίνοος Ιωαννίδης, ο οποίος ήρθε με τη «μικρή βαλίτσα» του και τέσσερις εξαιρετικούς μουσικούς για να μας προσφέρουν μοναδικές στιγμές, με κομμάτια που όλοι έχουμε αγαπήσει.

Την τελευταία μέρα την βραδιά άνοιξε ο Κώστας Τζιαγκούλας παρουσιάζοντας μας δικά του τραγούδια, αλλά και πολλά αγαπημένα που άντεξαν μέσα στις εποχές. Η «αυλαία» του «4ου Φεστιβάλ Στρογγύλη» έπεσε με τον κορυφαίο Έλληνα «performer» Πάνο Μουζουράκη, ο οποίος «πέταξε» και μάγεψε τα πλήθη με την ερμηνεία του, ψάχνοντας χίλιους τρόπους πως «να την πει την αγάπη» έχοντας στο πλευρό του, τους εκπληκτικούς Mouzicians.

Ευχαριστούμε για την προσφορά τους τη Hellenic Seaways, το Hello Greece, το Entertain.gr, τη Melon Advertising και όλους όσοι στήριξαν την προσπάθεια μας.

Το ραντεβού μας ανανεώνεται για τις πρώτες ημέρες του ερχόμενου Σεπτέμβρη στο «5ο Φεστιβάλ Στρογγύλη».

Καλή αντάμωση…