Ρεπορτάζ του Δημήτρη Δημητρίου

Με ιδιωτικά σκάφη αλλά και του λιμενικού, μεταφέρονται άνδρες, γυναίκες και παιδιά, που είχαν εγκλωβιστεί στις παραλίες από την μεγάλη φωτιά που έκαψε τα πάντα στο πέρασμα της.

Δυστυχώς, ανάμεσα τους βρέθηκε ακόμα ένας νεκρός, αυξάνοντας έτσι τον αριθμό στους τρεις, ενώ υπάρχουν φόβοι για πολλούς περισσότερους.

Στο λιμάνι της Ραφήνας εξελίσσονται στιγμές από αρχαία τραγωδία, καθώς συγγενείς και φίλοι όλων όσων είχαν εγκλωβιστεί, έχουν μαζευτεί στις προβλήτες του λιμανιού και περιμένουν να ξαναδούν τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Τα ασθενοφόρα παραλαμβάνουν τους τραυματίες, ενώ όσοι είναι καλά στην υγεία τους πέφτουν στην αγκαλιά των αγαπημένων τους.

Τον αγώνα του δίνουν και τα πλοία της γραμμής από δρομολόγια των Κυκλάδων καθώς κατάφεραν να διασώσουν κόσμο οι οποίο διέφυγαν στις παραλίες προκειμένου να αποφύγουν τη πύρινη λαίλαπα.

Πιο συγκεκριμένα το ΕΓ/ΟΓ/ΤΧ SUPER RUNNER με πλοίαρχο Τον CPT. Γιώργο Δήμου και το ΕΓ/ ΟΓ Superferry με πλοίαρχο τον CPT. Θανάση Xαλά διέσωσαν 6 Γάλλους και 5 Δανούς Τουρίστες που παραθέριζαν, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμών και άλλων ατόμων.

Στο λιμάνι της Ραφήνας βρίσκονται αυτή την ώρα ο Δήμαρχος Ευάγγελος Μπουρνούς, η Διευθύνουσα Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Κατερίνα Αδαμοπούλου, και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι και ιατροί Γεράσιμος Βουδούρης και Κωνσταντίνος Μώρος.

Με πληροφορίες από το irafina.gr