Στην έκθεση παρουσιάστηκαν ζωγραφικά έργα, video art, performance αυτοσχεδιασμού, in situ εγκαταστάσεις, φωτογραφίικά και γλυπτικά έργα, ντοκυμαντέρ και γκράφιτι. Η αντίδραση των θεατών και η συνεχής διεργασία ανάμεσα, στα σημεία επαφής των καλλιτεχνών και του κοινού έφερε την “Tidal Flow Revisited”, όπου παρουσιάστηκε η έκθεση από τις 15 έως τις 31 Μαΐου, με μεγάλη επιτυχία, στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά.

Η «Tidal Flow RElocated» είναι η τρίτη της σειράς: ωστόσο, διαφέρει απο τις άλλες δύο προηγούμενες, καθώς αλλάζει τόπο – περνώντας τη θάλασσα- και αλλάζουν και πάλι κάποιοι καλλιτέχνες. Παρόλα αυτά, το στοιχείο της πολύπλευρης δημιουργίας παραμένει πάντα το ίδιο ισχυρό. Αυτήν τη φορά οριοθετεί και επισημαίνει την έκταση της ελευθερίας και της έρευνας πάνω στη ζωή.

Ο ρόλος της τέχνης είναι να αποτελεί αντανάκλαση της αντιλήψης για όλα όσα συνεπάγεται η ύπαρξή μας. Αυτόν το ρόλο πραγματεύεται η έκθεση αυτή. Αποτελεί ένα σημασιολογικό παιχνίδι, το οποίο είναι ικανό να ασχολείται με ποικίλα θέματα.

Οι εικαστικοί που συμμετέχουν είναι αναγνωρισμένοι καλλιτέχνες, καθώς και νέοι εμπνευσμένοι δημιουργοί: Άγγελος Αντωνόπουλος, Άρτεμις Αλκαλάη, Αμαλία Αντωνιάδου, Ανθή Ζάχου, Γιάννης Ζιώγας, Πηνελόπη Κουβαρά, Σοφία Κυριακού, Ηλίας Κοσίντας, Μανώλης Μεραμπελιώτης, Γιάννης Χρηστάκος, Μαρούσα Παράβαλου, Μαίρη Ρουσιώτη, Χριστίνα Σημαντήρα, Μαρία Σχινά, Μαίρη Σάββα, Ayis Zita,Φίλιππος Γεωργίου, Μαρία Αντωνάτου, Αγνή Ρούσσου, Laura Dodson, Spy, Eileen Botsford, Μιχάλης Καλλιμόπουλος.