Ο Συγκεκριμένος Διαγωνισμός γίνεται με τη συμβολή 14 επώνυμων σεφ και είναι ανοικτός για όλους τους ζαχαροπλάστες της χώρας. Φυσικά αυτή την ευκαιρία δεν θα μπορούσε να χάσει και ο ταλαντούχος Ιάκωβος Κουσαθανάς, ένας Μυκονιάτης οποίος, μας έχει αποδείξει πολλές φορές πως αγαπάει την… Γαστρονομία!

Στις 21 Μαρτίου θα ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός με έναν τελικό ο οποίος θα συνδυάσει γαλλικές και ελληνικές γεύσεις, στην Πρεσβεία, στο πλαίσιο της εκδήλωσης Goût de France – Good France.

Οι εγγραφές για τον διαγωνισμό θα είναι ανοικτές μέχρι τις 12 Φεβρουαρίου 2018, ενώ θα συμμετάσχουν μόνο οι 25 πρώτοι που θα εγγραφούν από Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Η εγγραφή είναι δωρεάν αλλά απαιτείται η αποστολή ενός Δελτίου Εγγραφής ως τις 12 Φεβρουαρίου 2018.

Ο διαγωνισμός γίνεται σε δύο γύρους, ενώ ο τελικός θα διοργανωθεί στις 19 Μαρτίου στην Πρεσβεία της Γαλλίας στην Αθήνα.

Τα βραβεία περιλαμβάνουν: Επίσημο Μακαρόν τής Πρεσβείας της Γαλλίας στα διάφορα κοκτέιλ πού παραθέτει. Ένα Blixer 3D τής «ROBOT COUPE » άξιας περίπου 2500€ από την ΕΜΚΟ ΚΟΥΤΕΛΑΣ ΑΕ, καθώς και ένα σακάκι κουζίνας και μια ποδιά κουζίνας από την «Clement Design».

Τέλος Πρόεδρος της επιτροπής είναι ο σεφ Σεφ Jean-Marie Hoffmann, ενώ μερικοί από τους ζαχαροπλάστες που συμμετέχουν στην κριτική επιτροπή, είναι ο Σεφ Γιώργος Αυγέρος, ο Σεφ Δημήτρης Χρονόπουλος, Σεφ Ντίνα Νικολάου, Σεφ Στέλιος Παρλιάρος και άλλοι.