Στο 100% βρίσκεται η πληρότητα στους περισσότερους ελληνικούς προορισμούς με τους τουρίστες να βουλιάζουν την Ελλάδα, καθώς η χώρα εκμεταλλεύεται τις συνθήκες και σπάει και φέτος το ρεκόρ στον τουρισμό.
Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του FedΗΑΤΤΑ Λύσανδρο Τσιλίδη »η χρονιά πηγαίνει πάρα πολύ καλά και αυτό θα συνεχίσει τουλάχιστον μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου. Φαίνεται πως απέδωσαν και η καλή και συνεχής διαφήμιση, αλλά και η ασταθής κατάσταση που επικρατεί σε γύρω χώρες όπως π.χ. η Τουρκία.«
Όπως τονίζει ο κ. Τσιλίδης στην παρούσα φάση και μέχρι σχεδόν τα τέλη Αυγούστου, το 100% των ξενοδοχείων είναι κλεισμένα, τόσο σε νησιωτικούς όσο και σε ηπειρωτικούς προορισμούς.
Πρωταγωνίστρια αναδεικνύεται η Πάρος, αλλά και προορισμοί όπως Μύκονος, Σαντορίνη και Κρήτη, ενώ από ηπειρωτικούς προορισμούς, η Πελοπόννησος και η Χαλκιδική. Είναι χαρακτηριστικό ότι φέτος οι Έλληνες επισκέπτες προτίμησαν κατά κύριο λόγο να πάνε κάπου με το αυτοκίνητό τους, ενώ οι ξένοι… επιμένουν νησιωτικά.
Οι Ευρωπαίοι αγαπούν την Ελλάδα και αυτό φάνηκε και φέτος: Γάλλοι, Ιταλοί, Γερμανοί πλημμύρισαν φέτος τα ελληνικά νησιά, ενώ ακολουθούν οι Αμερικανοί, οι Αυστραλοί, οι Εμιρατινοί, αλλά και οι Κινέζοι.