Η ομάδα ξεκίνησε από το Λαύριο με μικρό ιστιοφόρο. Άρχισε τις καταγραφές των Κυκλαδίτικων ποικιλιών από την Τζιά, αμέσως μετά πήγε στη Σύρο, μετά ήρθε εδώ στη Μύκονο, το απόγευμα της ίδιας ημερας θα πήγαινε στην Πάρο και μετά θα τερμάτιζε την αποστολή στην Σαντορίνη.

Η ομάδα καταγραφής

Η ομάδα αποτελείτο από τον Professuer Jean-Mishel Boyrsiquot, τον Κωνσταντίνο Μπακασιέτα, τον βιντεολήπτη Παναγιώτη και τον οινολόγο Πέτρο Τσιώρο ο οποίος έχει συγγενικούς δεσμούς με την Μύκονο.

Η ομάδα καταγραφής

Το σκάφος του έδεσε στο νέο λιμάνι του Τούρλου και αμέσως πήγανε στα Χάλαρα για την προγραμματισμένη επίσκεψη στα αμπέλια το παλιού αμπελουργού κ. Γιώγου Δακτυλίδη. Ο κ. Δακτυλίδης είναι εκείνος που πρώτος, πριν πολλά χρόνια μας έδειξε τις Μυκονιάτικες ποικιλίες που είχε μεταφυτεύσει απο τον αρχαίο αμπελώνα του Μοναστηριού στη Μαού.

Η ομάδα καταγραφής

Η διαδικασία καταγραφής ήταν απλή αλλά με προσοχή στις λεπτομέρειες. Ο κ.Δακτυλίδης ονομάτιζε την ποικιλία, ο κ. Πέτρος μάρκαρε με πλαστικά κορδόνια, Ο Jean-Mishel και ο Κώστας φωτογράφιζαν το τσαμπί και τα φύλλα κρατώντας σημειώσεις για την υφή της φλούδας και τα γίγαρτα και ο βιντεολήπτης Παναγιώτης κινηματογραφούσε όλη την διαδικασία σε όλα τα δείγματα.

O Jean-Mishel επί το έργον

Η επίσκεψη στον κ.Δακτυλίδη τελείωσε με κέρασμα και δροσερό νερό από την ευγενική του σύζηγο στο σπίτι τους, ένα παράδεισο πρασινάδας και δροσιάς..

Στη συνέχεια και κατόπιν με επίσκεψη στον αμπελώνα του μέλους του ΕΡ.Ο.Σ. αμπελουργού-οινοποιού κ.Γιώργου Ξυδάκη στην Κούτελα. Εκεί βέβαια είναι όλα διαφορετικά, επαγγελματικά και με τάξη..Τα σταφύλια κρέμονται σε γραμμές με διπλό κορδόνι Royat. Μοντέρνο οινοποιοίο με σύστημα ψύξης οινοποιητών και όλα τα καλούδια.. Το κέρασμα από τον Γιώργο ήταν εξαιρετική Σούμα δικής του παραγωγής και παγωμένα νερά για την δίψα σε «καλοψημένους» επισκέπτες από τον δυνατό ήλιο του Ιούλη..