Η ιστορία  έχει ως εξής: Το 2012 ο σύζυγος της (πληροφορικάριος)  άφηνε το γραφείο που είχε ως τότε. Ξαφνικά βρέθηκαν με καμιά δεκαριά υπολογιστές διαφόρων ηλικιών με τον παλιότερο να έχει ημερομηνία γέννησης 1993 (όλοι οι υπολογιστές made in Germany και με γερμανικά πληκτρολόγια) ! Η ανάγκη για δημιουργία ξύπνησε μέσα στην διακοσμήτρια Λιζέτα.

Η ευαισθητοποίηση στα θέματα του περιβάλλοντος οφείλονται σε μεγάλο βαθμό για τη δημιουργία των κοσμημάτων και των πολύ καινούριων της αξεσουάρ.


Τα πρώτα της κοσμήματα ήταν με γερμανικά πλήκτρα. Δαχτυλίδια, σκουλαρίκια, κολιέ… ο κόσμος είχε ενθουσιαστεί και αυτό με έκανε να θέλω να δοκιμάσω να επεξεργαστώ κι άλλα υλικά κι άλλα σχέδια!

Το πιο περίεργο σχόλιο που έχει ακούσει για τα κοσμήματα της ήταν σε μια έκθεση, το 2014. Ένα παιδάκι βλέποντας τα μπρελόκ από motherboard την ρώτησε τι computer game μπορεί να παίξει με αυτά! ?

Η διαδικασία κατασκευής ενός κοσμήματος είναι χρονοβόρα και επίπονη. Τα βήματα επιγραμματικά, τα οποία περνάει το κάθε κόσμημα/η κάθε δημιουργία είναι: *Καθάρισμα της motherboard από πυκνωτές, τσιπάκια σε διάφορα μεγέθη, επεξεργαστές, RAM κλπ. *Σημαδεύω το σχήμα που θέλεις να κόψεις. * μετά κόψιμο, τρόχισμα, λιμάρισμα. Και τέλος, μπαίνει το υγρό γυαλί,  το υγρό γυαλί θέλει 48 ώρες για να στεγνώσει! Σκέψου πόσο χρόνο απαιτεί η όλη διαδικασία.

Είναι χειροποίητα 100% δεν κόβεται τίποτα με laser. Το καθένα από αυτά είναι μοναδικό (καμία motherboard δεν είναι ίδια με την άλλη αυτό το κάνει και ενδιαφέρον ) !

note: Όποιος θέλει μορεί να βοηθήσει τη Λιζέττα στέλνοντας  τις ηλεκτρονικές πλακέτες, motherboard, κάρτες μνήμης από τον παλιό του υπολογιστή. Βοηθώντας η Λιζέττα να συνεχίσει να δημιουργεί τα κοσμήματα της εσύ θα κερδίσεις το 50% έκπτωση από κάποιο προϊόν κατασκευής της.

**Γνώρισε όλα τα κοσμήματα της Λιζέττας εδώ