Η παρουσίαση έγινε στο παντοπωλείο «Berryland» του παραγωγού εξαιρετικής ποιότητας και ποικιλίας φρούτων του δάσους, Βασίλη Δάφνη.

Την δράση στήριξαν συμμετέχοντας:
η Μυρσίνη Λαμπράκη-Mama Creta,
η Μαίρη Στάη-Αμυγδαλωτά Μυκόνου,
η Αγγελική Ανδριομένου-λουκούμια Σύρου, Συκουτρής
η Λουίζα Αρμακόλα-«Το ντουλάπι της γιαγιάς», Τήνος
Όλοι οι άλλοι παραγωγοί των Κυκλάδωνπου θέλησαν να συμμετάσχουν, εκπροσωπήθηκαν από τον Βαγγέλη Πελέκη που πραγματοποίησε γευστικές δοκιμές των προϊόντων τους και μαγειρέματα. Τα προϊόντα των Κυκλάδων συνδυάστηκαν με τις μοναδικές γεύσεις των προϊόντων της Berryland με φρούτα του δάσους, και αντιστικτικά με τις μαρμελάδες της Σύρου «ΑΡΩΜ». Τυριά, τουρσιά, αλλαντικά, φαβοκεφτέδες, και η μπύρα «Νήσος» ενθουσίασαν.

Ο Δήμος Μυκόνου μέσω της δημοτικής του επιχείρησης ΚΔΕΠΠΑΜ, εντάσσει πλέον τη δράση της «Εν ΠΛΩ» και στο πλαίσιο «Νότιο Αιγαίο Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019», εμμένοντας στις αρχικές της απόψεις για στήριξη και προβολή των Μυκονιάτικων και Κυκλαδίτικων προϊόντων κατά κύριο λόγο στους Έλληνες και έπειτα και στους τουρίστες/επισκέπτες των νησιών.

Τα μυκονιάτικα και κυκλαδίτικα προϊόντα πρέπει να περάσουν στην καθημερινή μας διατροφή και γι αυτό το λόγο πρέπει να προβάλλονται απευθείας στον καθημερινό καταναλωτή και όχι μόνο σε κλειστές αίθουσες ή ομάδες γευσιγνωσίας (ο καλός μάγειρας ψάχνει και βρίσκει).

Έτσι λοιπόν η δημοτική επιχείρηση με τις γαστρονομικές δράσεις που οργανώνει, κινείται πλέον όχι μόνο στις ακτοπλοϊκές γραμμές -δράσεις που συνεχώς επεκτείνονται- αλλά και στην ξηρά, ξεσηκώνοντας τους παραγωγούς να συμμετέχουν σε παρουσιάσεις των προϊόντων τους σε επιλεγμένα σημεία στην πρωτεύουσα ή εκτός αυτής. Είναι πράγματι συγκινητική η συμμετοχή του κόσμου, η στήριξη προς τον εκάστοτε καταστηματάρχη και προς τους παραγωγούς.
Καλούμε όλους τους παραγωγούς των Κυκλάδων και κάθε μάγειρα που θέλει να συμμετάσχει στη δράση να επικοινωνήσει με την ΚΔΕΠΠΑΜ (τηλ. 2289027791).

Η ΚΔΕΠΠΑΜ ευχαριστεί τους παραγωγούς για την εμπιστοσύνη τους, τον καταστηματάρχη Βασίλη Δάφνη για την πρόσκληση και όλους όσους μας τίμησαν.