Σκοπός των δράσεων που υλοποιούνται το διάστημα 16 με 22 Σεπτεμβρίου, είναι η ενθάρρυνση και προώθηση βιώσιμων τρόπων μεταφοράς και η ευαισθητοποίηση των πολιτών στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης στην πόλη τους, όπως το ποδήλατο, το βάδισμα, τα μέσα μεταφοράς και ο συνδυασμός αυτών σε κάθε διαδρομή.

Ο Δήμος Μυκόνου στρέφοντας το ενδιαφέρον του προς αυτή τη κατεύθυνση, έχει ήδη εντάξει τη Μύκονο στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο βιώσιμης αστικής κινητικότητας CIVITAS Network, ενώ παράλληλα προκειμένου να ενισχύσει αυτή τη στρατηγική, συμμετέχει ενεργά σε προτάσεις και δράσεις που προάγουν τη βιώσιμη αστική κινητικότητα.

Επιπλέον, συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία «Σύμφωνο των Δημάρχων», για το Κλίμα και την Ενέργεια.

Με κινητήρια δύναμη τους στόχους που έχει θέσει η Δημοτική Αρχή σε αυτόν τον τομέα, φέτος φιλοξενούμε στη Μύκονο και στηρίζουμε ενεργά, τη γιορτή της Κινητικότητας, διοργανώνοντας την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου:

10.30 π.μ. “Ποδηλατάδα” για όλους τους μικρούς μας φίλους, με σημείο εκκίνησης έμπροσθεν του ξενοδοχείου ΛΗΤΩ και τέρμα διαδρομής το Δημαρχείο.

12.00 μ.μ. Κουκλοθέατρο “με τις Κούκλες της Κέλλυς” κάτω από το Δημαρχείο.

10.00 π.μ.- 6.00 μ.μ. Παρουσίαση των ηλεκτρικών οχημάτων της εταιρείας BMWi στην Πλατεία Καραολή και Δημητρίου – Δημαρχείο.

10.30 π.μ.- 3.00 μ.μ. Διαθέσιμο το ηλεκτρικό τρενάκι για βόλτα στο Γιαλό.  

Σας περιμένουμε όλους!