Του Λάμπρου Παπαθανασίου

Έτσι η «μάχη» Μυκόνου εναντίον Ίμπιζας ξεκινάει:

Ξενοδοχεία

Ίμπιζα-Μύκονος: 0-1

Μία απλή περιήγηση στις ιστοσελίδες κράτησης ξενοδοχείων είναι αρκετή για να διαπιστώσει κανείς ότι η Μύκονος διαθέτει πολύ περισσότερα δωμάτια και συγκεκριμένα πολύ πιο πολυτελή καταλλήματα. Περισσότερο μοντέρνα, πιο ντιζαϊνάτα, με καλύτερες εγκαταστάσεις, με καλύτερη θέα κλπ.

Δρόμοι

Ίμπιζα- Μύκονος: 1-0

Οι δρόμοι της Ίμπιζα είναι πολύ μεγαλύτεροι και πολύ πιο ασφαλείς !!! Και παρότι χάνεται η αίσθηση του νησιού ο πόντος πάει σαφώς στην Ίμπιζα.

Διασημότητες

Ίμπιζα- Μύκονος: 1-1

Η ισοπαλία οφείλεται στο γεγονός ότι οι περισσότερες διασημότητες πηγαίνουν και στα δύο νησιά. Φτάνει μία ματιά στους λογαριασμούς τους στο Instagram για να διαπιστώσετε ότι το ταξίδι των διασήμων είναι Ίμπιζα – Μύκονος, Μύκονος- Ίμπιζα…

Παλαιά πόλη

Ίμπιζα- Μύκονος: 0-1

Η παλιά πόλη της Ίμπιζα είναι σίγουρα όμορφη, αλλά μάλλον μιρκή. Το γραφικό μέρος είναι μόνο ένας δρόμος, ενώ η Μύκονος είναι στο σύνολό της γραφική.

Μεταφορά:

Ίμπιζα Μύκονος: 1-1

Και τα δύο νησιά έχουν ένα καλό δίκτυο με συγκοινωνίες, με την Ίμπιζα να κερδίζει περισσότερους πόντους εξαιτίας του… ντίσκο λεωφορείου! Η Μύκονος έχει πολλά λεωφορεία που πηγαίνουν παντού και πολύ συχνά, για ένα τόσο μικρό νησί, χάνει όμως τον πόντο γιατί έχει… μόνο 30 ταξί.

Κλάμπινγκ

Ίμπιζα-Μυκόνος: 1-0

Μην με ενοχλείτε. Η νυχτερινή ζωή της Μυκόνου είναι εκπληκτική και διασκεδαστική. Όμως το κλάμπινγκ στην Ίμπιζα είναι κορυφαίο. Οι άνθρωποι ταξιδεύουν από όλο τον κόσμο μόνο και μόνο για να παρακολουθήσουν μία εκδήλωση καθώς διαθέτει θρυλικές εγκαταστάσεις.

Ψώνια

Ίμπιζα-Μυκόνος: 0-1

Η μάχη ήταν σκληρή, σημειώνει η ιστοσελίδα, αλλά η Μύκονος την κέρδισε με το σπαθί της. Με καταστήματα που δεν βρίσκονται οπουδήποτε αλλού στην Ευρώπη, με συναρπαστικά ποπ καταστήματα, με δεκάδες καταστήματα κοσμημάτων, με πολλές γκαλερί κλπ, η Μύκονος σε πείθει πιο εύκολα να βάλεις το χέρι στην τσέπη πολλές φορές. Βέβαια αυτό δεν είναι πάντα υπέρ της, καθώς ολόκληρη η Χώρα μοιάζει μετατρέπεται σε εμπορικό κέντρο.

Παραλίες

Ίμπιζα Μυκόνος: 0-1

Ενώ οι παραλίες είναι όμορφες και στα δύο νησιά, η Μύκονος κερδίζει στα σημεία. Ο Πάνορμος, η Ψαρρού, η Αγία Άννα, η Παράγκα και οι υπόλοιπες παραλίες του νησιού, δημιουργούν μία μοναδική εμπειρία στους επισκέπτες.

Τιμές

Ίμπιζα-Μυκόνος: 0-0

Ασύγκρητα. Στον τομέα αυτό κανένα από τα δύο νησιά δεν κερδίζει… Άλλωστε με τέτοιες τιμές τι να συγκρίνεις!!!

Ηλιοβασίλεμα

Ίμπιζα-Μυκόνου: 0-1

Το Cafe del mar, σίγουρα είναι το ιδανικό σημείο για να απολαύσει κανείς το ηλιοβασίλεμα στην Ίμπιζα, που αυτό σημαίνει μια σειρά από καφετέριες τη μία δίπλα στην άλλη, με δυνατή μουσική που σε πιάνει πονοκέφαλος.

Το ισπανικό νησί χάνει όμως, γιατί αρκεί να δείτε το ηλιοβασίλεμα από τη μικρή Βενετία, τον Σκορπιό, αλλά και πολλά άλλα μέρη της Μυκόνου και τότε θα καταλάβετε γιατί…

Εποχικότητα

Ίμπιζα-Μυκόνος: 1-0

Ενώ η Μύκονος είναι ένας παράδεισος για το καλοκαίρι, η Ίμπιζα είναι ένας προορισμός διακοπών καθ ‘όλη τη διάρκεια του χρόνου, κυρίως για τα απίθανα κλαμπ του.

Αν και η Μύκονος κερδίζει στα σημεία αυτό που μετράει είναι η διάθεση και το τι θέλει ο καθένας από τις διακοπές του.