Το νεκρό ζώο ξεβράστηκε αυτήν την φορά στον Πάνορμο της Τήνου στο σημείο Μαγκού, 300 μέτρα μακριά απο την γνωστή παραλία της Σταφίδας, όπου παρασύρθηκε απο τον δυνατό Βοριά.

Η έντονη δυσοσμία της αποσύνθεσης του ζώου κίνησε την περιέργεια σε πεζούς, περαστικούς οι οποίοι διέβαιναν εκείνη την ώρα απο το σημείο κι έτσι βρέθηκαν αντιμέτωποι με το δυσάρεστο θέαμα.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες ,για το περιστατικό έχει λάβει γνώση τόσο ο Δήμος Τήνου όσο και το Λιμεναρχείο, ωστόσω οι αρμόδιες αρχές δεν επενέβησαν άμεσα με αποτέλεσμα το σώμα του άτυχου ζώου να κείτεται στο σημείο για περισσότερο απο 24 ωρες με την έντονη δυσοσμία να περιβάλλει το εν λόγω σημείο του δρόμου.

Το μυστήριο με τα νεκρά βοοειδή άρχισε να παίρνει διαστάσεις απο την αρχή του έτους με πρώτο κρούσμα τον ταύρο που βρέθηκε νεκρός τα ξημερώματα της Τετάρτης 3 Ιανουαρίου στην παραλία του Γαλησσά στη Σύρο.

Πλέον τα περιστατικά ξεπερνούν συνολικά τα 7 σε αριθμό, ενώ αξίζει να αναφέρουμε ότι είναι το τρίτο νεκρό ζώο που εντοπίζεται σε παραλία της Τήνου μετά απο την νεκρή αγελάδα που είχε ξεβραστέι, μέσα στον Ιανουάριο , στην Κολυμπήθρα της Τήνου ενώ υπήρξαν αναφορές και για μια δεύτερη στην ίδια περιοχή.

Άλλα δύο νεκρά ζώα είχε ξεβράσει το κύμα , ένα στο Μαρμάρι της Σύρου και ένα σε παραλία της Σίφνου, αλλά νεκροί ταύροι και αγελάδες έχουν εντοπιστεί και σε γνωστές παραλίες της Νάξου (Άγιος Προκόπιος) και της Μήλου (Πάχαινα).

Πηγή φωτογραφίας από Μίμης Περγάλης