Ο Πρέσβης επισκέφθηκε και την Παναγία της Τήνου καθώς και Μουσεία στο χώρο του Ιδρύματος, το Μουσείο Μαρμαροτεχνίας του Πολιτιστικού Ιδρύματος του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς, το Μουσείο Τηνίων Καλλιτεχνών στον Πύργο της Τήνου, το σπίτι του Χαλεπά αλλά και την Καρδιανή.

Είχε μάλιστα και τη χαρά να σκαλίσει στο μάρμαρο και να νιώσει αυτή τη συγκλονιστική όπως δήλωσε εμπειρία. Στο λιμάνι τον υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Τήνου, Γιάννης Σιώτος, η Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Αναστασία Δεληγιάννη, ο Λιμενάρχης Τήνου, Βασίλης Αποστολόπουλος και ο Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Φωτογραφίας και Οπτικοαουστικών Τεχνών της Σχολής Γραφικών Τεχνών και Καλλιτεχνικών Σπουδών του ΤΕΙ Αθήνας, Αριστείδης Κοντογεώργης.

Η επίσκεψη, πέρα από τον ενημερωτικό της χαρακτήρα, αφορούσε και θέματα ουσίας όπως ενδεχόμενο συνεργασιών αλλά και προσέλκυσης τουριστών από τη χώρα αυτή της Ασίας. Για το λόγο αυτό και σε δήλωσή του ο Δήμαρχος κ. Σιώτος εξέφρασε την ικανοποίησή του και την αισιοδοξία του ότι σύντομα το κυκλαδίτικο νησί θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για τους Κινέζους ταξιδιώτες. «Προσβλέπουμε – πρόσθεσε ο Δήμαρχος – στην εδραίωση και ανάπτυξη της τουριστικής συνεργασίας με την Κίνα και με την έννοια αυτή θεωρούμε τιμητική και χρήσιμη την επίσκεψη του κ. Πρέσβη».