Για την οργάνωση των διαδικασιών έναρξης των εργασιών της Επιτροπής, , και αφού εξέτασαν διεξοδικά τις λεπτομέρειες της διοργάνωσης, απεφάσισαν τα εξής:

  1. Το Σάββατο 3 Μαρτίου 2018, ώρα 17:00- 19:30, στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου της Ρόδου, θα πραγματοποιηθεί Συνδιάσκεψη των πρωτευσασών μαθητριών και των πρωτευσάντων μαθητών με θέμα, που θα καθοριστεί κατόπιν διαβούλευσης μεταξύ της Επιστημονικής Επιτροπής της Λέσχης  και της Εντεταλμένης Περιφερειακής Συμβούλου «Δια Βίου Μάθησης». Το βράδυ της ίδιας ημέρας, στις 21:00, σε αίθουσα του ξενοδοχείου διαμονής των μαθητών από τα νησιά, θα πραγματοποιηθεί εσπερίδα, στην οποία θα παρουσιαστούν τα συμπεράσματα από τις εισηγήσεις των μαθητριών/μαθητών. Στην εσπερίδα θα κληθούν να παραστούν και οι γονείς των παιδιών.
  2. Τα πρακτικά της Συνδιάσκεψης θα εκδοθούν και θα διανεμηθούν κατά την ημέρα της βράβευσης.
  3. Την Κυριακή 4 Μαρτίου 2018, ώρα 11:30 – 13:30, θα πραγματοποιηθεί η τελετή βράβευσης, που θα γίνει στην αίθουσα του «Metropol Multicinema». Η τελετή πραγματοποιείται με πρωτοβουλία της Λέσχης Lions Ρόδου, για 18η συνεχή χρονιά.
  4. Για τις μαθήτριες και τους μαθητές από τις Κυκλάδες, η συνδιάσκεψη και η βράβευση των διακριθέντων μαθητριών /μαθητών, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 24 Μαρτίου 2018 . Η βράβευση των μαθητριών/μαθητών των Κυκλάδων, γίνεται για τρίτη χρονιά.

Άμεσα, θα ξεκινήσει η επικοινωνία με τα σχολεία Δωδεκανήσου και Κυκλάδων, για να συγκεντρωθούν τα στοιχεία των μαθητριών/μαθητών που θα βραβευθούν.