Όπως επισημαίνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων το νοσοκομείο “ζητά από έκτακτα περιστατικά ανασφάλιστων πολιτών να πληρώσουν τις εξετάσεις και μάλιστα υπερτιμολογημένες. Ζητούν  ακόμα και 10ευρώ για την κάθε ένεση. Προσφέρονται σε πολύ υψηλότερες τιμές, 10φορές πάνω από ότι προσφέρονται στα άλλα Δημόσια Νοσοκομεία. Ακριβότερες και από Ιδιωτικά Διαγνωστικά Κέντρα”.

Στην ανακοίνωση της η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει:

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ ΧΡΕΩΣΕΙΣ
• Στο Νοσοκομείο Σαντορίνης η Γενική αίματος χρεώνεται 20ευρώ στους Έλληνες και 10ευρώ στους ξένους. Στα Δημόσια Νοσοκομεία στους μη δικαιούμενους Δωρεάν Περίθαλψη Έλληνες και ξένους προσφέρεται με 2,88ευρώ.
• Στο Νοσοκομείο Σαντορίνης οι Ακτινογραφίες χρεώνονται 20-50ευρώ. Στα Δημόσια Νοσοκομεία οι μη δικαιούμενοι Δωρεάν Περίθαλψη Έλληνες και ξένοι πληρώνουν 4,30ευρώ.

Παραθέτουμε τις τιμές που πληρώνουν οι Ασθενείς που δεν δικαιούνται Δωρεάν Περίθαλψη σε εξετάσεις στα Δημόσια Νοσοκομεία για να τις συγκρίνετε με τις χρεώσεις της ΑΕΜΥ Α.Ε. στο Νοσοκομείο Σαντορίνης, ακόμη και στους ανασφάλιστους που δικαιούνται Δωρεάν περίθαλψη:

ΕΞΕΛΙΞΗ ΙΑΤΡΩΝ ΟΠΩΣ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ

Οι Ιατροί του ΕΣΥ που υπηρετούν στο Νοσοκομείο Σαντορίνης (Δημόσιο κατά Πολάκη) δεν εξελίσσονται. Δεν μπορούν να καταλάβουν θέσεις Συντονιστών Διευθυντών ή Διευθυντών Τομέων. Τις θέσεις αυτές καταλαμβάνουν νεοπροσληφθέντες Ιατροί και μόνο της ΑΕΜΥ Α.Ε. Παρότι οι Ιατροί του ΕΣΥ κατέχουν θέση Διευθυντή Ιατρού. Έτσι γλιτώνει η ΑΕΜΥ Α.Ε. τα επιδόματα Συντονιστών Διευθυντών.

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΘΕΣΕΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΟΠΩΣ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ

Ήδη η ΑΕΜΥ Α.Ε. προχώρησε σε προκήρυξη θέσεων Διευθυντών και Υποδιευθυντών του Νοσοκομείου (πλην ιατρών) με τριετείς συμβάσεις. Οι υπάρχοντες Διευθυντές με βάση τις συμβάσεις που ήδη έχουν υπογράψει με την ΑΕΜΥ Α.Ε. θα απολυθούν εντός 10 ημερών από την πρόσληψη των νέων Διευθυντών.
Σε ποια Δημόσια Νοσοκομεία προκηρύσσονται θέσεις Διευθυντών και Υποδιευθυντών;

ΕΠΙΔΟΜΑ ΣΤΕΓΗΣ
Οι επτά ιατροί του ΕΣΥ και οι έξι αγροτικοί του Νοσοκομείου Σαντορίνης δεν δικαιούνται παροχή στέγης. Ούτε καν οι αγροτικοί. Αντιθέτως δικαιούνται οι Ιατροί της ΑΕΜΥ Α.Ε. Στέγη δεν δικαιούται και το υπόλοιπο προσωπικό. Γι’ αυτό κατέληξαν να ζουν στο κοινόβιο του Κέντρου Υγείας. Γι’ αυτό παραιτείται ο ένας πίσω από τον άλλον.

ΣΑΝ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ
Οι Ιατροί κάνουν 5 ενεργείς εφημερίες το μήνα και 2 ετοιμότητας. Μάλιστα εκδόθηκε απόφαση της ΑΕΜΥ Α.Ε. ότι επτά εφημερίες το μήνα θα πληρώνονται. Όταν στις βασικές ειδικότητες Ιατρών υπηρετεί ένας ή δύο Ιατροί, πως θα εφημερεύει και θα αντιμετωπίζει τα περιστατικά με ασφάλεια, ένα Νοσοκομείο που εφημερεύει κάθε ημέρα σε 24ωρη βάση;
Αναπτύχθηκαν στο Νοσοκομείο η Παθολογική κλινική με 10 κλίνες και η Χειρουργική κλινική με 10 κλίνες επίσης.
Με έναν Παθολόγο, έναν Γενικό Ιατρό, δύο Χειρουργούς, δύο Καρδιολόγους, δύο Αναισθησιολόγους, πώς να λειτουργήσουν με ασφάλεια ο Παθολογικός και ο Χειρουργικός Τομέας του Νοσοκομείου (επείγοντα, κλινικές, χειρουργεία)
Στο Νοσοκομείο δεν υπάρχει Αιμοδοσία. Δεν υπάρχει Ιατρός Αιματολόγος. Δεν υπάρχει Ιατρός
Νεφρολόγος. Πώς να γίνουν χειρουργεία;

ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ!!!ΜΟΝΑΔΑ ΕΜΦΡΑΓΜΑΤΩΝ ΚΛΕΙΣΤΗ.

Πώς να λειτουργήσει η Μονάδα Εμφραγμάτων με δύο Καρδιολόγους όπως υποσχέθηκε ο Πρωθυπουργός στα εγκαίνια;

ΜΟΝΑΔΑ ΤΕΧΝΗΤΟΥ ΝΕΦΡΟΥ ΚΛΕΙΣΤΗ
Πώς να λειτουργήσει Μονάδα Τεχνικού Νεφρού χωρίς κανένα Νεφρολόγο που επίσης υποσχέθηκε ο Πρωθυπουργός στα εγκαίνια του Νοσοκομείου;

ΘΑ ΓΕΝΝΑΝΕ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥΣ
Πώς να γεννάνε οι γυναίκες στο τόπο τους με τη κατάσταση του χειρουργείου όπως περιγράφουμε, με έναν Παιδίατρο και μόνο δύο Μαίες;
Δεν υπάρχει οφθαλμίατρος

ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
Το Νοσηλευτικό Προσωπικό αποδεκατίζεται ημέρα με την ημέρα λόγω χαμηλών μισθών και υψηλού κόστους διαβίωσης. Απέμειναν 25 άτομα στη Νοσηλευτική Υπηρεσία και οι 4 ετοιμάζονται να παραιτηθούν αποδεχόμενοι διορισμό τους σε Δημόσια Νοσοκομεία. Γιατί αφού και το Νοσοκομείο της Σαντορίνης είναι Δημόσιο;
Η κάλυψη του Αναισθησιολογικού και Χειρουργικού Τομέα σε Νοσηλευτικό Προσωπικό είναι τραγική. Δεν διαθέτουν Νοσηλευτές. Δεν έχουν καν Εργαλειοδότρια Νοσηλεύτρια.

ΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΟΠΩΣ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ – ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΘΕΣΕΩΝ
Το προσωπικό ολοκληρώνοντας το ένα έτος υπηρεσίας υπέγραψε νέες συμβάσεις για μέχρι ένα έτος ακόμη, με την υποχρέωση με τη προκήρυξη και πρόσληψη των νέων υπαλλήλων εντός δέκα ημερών να απολυθούν. Στη νέα προκήρυξη δεν δικαιούνται επιπλέον μόρια. Γι’ αυτό ένας – ένας παραιτείται!!!

ΑΕΡΟΔΙΑΚΟΜΙΔΕΣ
Κατόπιν τούτων οι αεροδιακομιδές συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό. Τουλάχιστον 20 τον μήνα!!!
Δημόσιο Νοσοκομείο Τσίπρα – Πολάκη!!!
Χωρίς γιατρούς, χωρίς προσωπικό και επί πληρωμή!!!