Η σχετική συνέντευξη

Β.Μ

πότε ήταν η πρώτη σας γνωριμία με τη Σύρο?

Θ.Α

Η πρώτη μου γνωριμία με το νησί ήταν το καλοκαίρι του 2005 και από τότε έχουν ακολουθήσει πάρα πολλές φορές. Κάθε χρόνο προσπαθώ να περνάω κάποιες στο νησί.

Β.Μ

Τί είναι αυτό που σε ελκύει περισσότερο εδώ στην Πρωτεύουσα των  Κυκλάδων?

Θ.Α

Η Σύρος αποπνέει έναν κοσμοπολίτικο αέρα, ενώ έχει μια ιδιαίτερη πολιτιστική ταυτότητα που είναι εμφανής σε κάθε μέρος του νησιού. Και βέβαια οι κάτοικοί της, φιλικοί και φιλόξενοι, σε κάνουν να νιώθεις αμέσως τη ζεστασιά του νησιού.

Β.Μ

Αγαπημένο Σημείο του Νησιού?

Θ.Α

Είναι πολλά τα μέρη που με γοητεύουν στο νησί, ξεχωριστά όμως για μένα είναι το κτήριο του δημαρχείου  με την απαράμιλλη αρχιτεκτονική του, καθώς και η υπέροχη πλατεία του, όπως επίσης και ο μεσαιωνικός οικισμός της Άνω Σύρου με την καταπληκτική θέα του.

Β.Μ

Τί είναι για σένα η Σύρος?

Θ.Α

Η Σύρος είναι ένας τόπος που σε ξαφνιάζει ευχάριστα και όλο αυτό που συμβαίνει στο νησί είναι πολύ καλά κρυμμένο. Πας ανυποψίαστος και με το που μπαίνεις στα σοκάκια, λες και βγαίνουν οι Σειρήνες και σε μαγεύουν για πάντα!

Ο dj Θανάσης Αλεξίου τα τελευταία 14 χρόνια μας χαρίζει τις μουσικές του στο Xenia bar cafe στη Χαλκίδα, ενώ το καλοκαίρι του 2016 έπαιξε μουσική στο club 55 στο Μιλάνο.