Στη σύσκεψη, η οποία πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικό κλίμα, επισημάνθηκε από τους παρισταμένους η ανάγκη της διασύνδεσης της Σύρου με την Παροναξία για τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, ενώ υποβλήθηκαν οι προτάσεις τους για τις ημέρες και τις ώρες των ενδεχόμενων δρομολογίων που θα εξυπηρετούσαν καλύτερα το επιβατικό κοινό, καθώς και το ενδεχόμενο ύπαρξης συνδυαστικών δρομολογίων με ενιαίο εισιτήριο.

Η συζήτηση ολοκληρώθηκε με διαβεβαιώσεις από την πλευρά του κ. Κάτσαρη ότι η εταιρεία προτίθεται να ενισχύσει τη σύνδεση της Σύρου με τον Πειραιά μέσω ταχύπλοου, λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη της και τις λοιπές προτάσεις που υποβλήθηκαν από τους παριστάμενους όσο και από τον Δήμο, ενώ συμφώνησαν για μια από κοινού συνεργασία στην προσπάθεια τουριστικής προβολής του νησιού μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σε κάθε πρόσφορο προωθητικό μέσο.

Κατόπιν και της τελευταίας κατά σειρά σύσκεψης με στελέχη των ακτοπλοϊκών εταιρειών, υπενθυμίζεται η επικείμενη διευρυμένη σύσκεψη για τη βελτίωση της ακτοπλοϊκής διασύνδεσης των Κυκλάδων, η οποία θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017, μετά από πρωτοβουλία του Δημάρχου Σύρου – Ερμούπολης κ. Γιώργου Μαραγκού ως Προέδρου του Παραρτήματος Κυκλάδων της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Κυκλάδων, με τη συμμετοχή της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Νησιωτικής Πολιτικής και Ναυτιλίας, υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου, των Λιμενικών Αρχών, των τοπικών Βουλευτών, των ακτοπλοϊκών εταιριών και των Δημάρχων των Κυκλάδων.