Με αφορμή το αίτημα της Golden Star Ferries που αφορά την σύνδεση των Κυκλάδων με την Κρήτη θα ήθελα να σας επισημάνω μια σειρά από ωφέλειες που προκύπτουν για τους κάτοικους της Τήνου αλλά και τους επισκέπτες μας:

Η ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού μας με την Κρήτη θα έχει άμεσα οικονομικό όφελος για τους κάτοικους μας λόγω της μείωσης του κόστους μεταφοράς προϊόντων από την στιγμή που οι αποστολές θα γίνονται χωρίς ενδιάμεσους σταθμούς και ανταποκρίσεις μεταφορικών εταιρειών. Η απευθείας σύνδεση είναι σίγουρο ότι θα ενισχύσει επιπλέον το εμπόριο βοηθώντας κυρίως τους μικρότερους παράγωγους εκατέρωθεν να αποκτήσουν άμεση πρόσβαση σε περισσότερες αγορές διατηρώντας χαμηλό κόστος με ελάχιστη επιβάρυνση για τους καταναλωτές.

Θα δοθεί εκ νέου η δυνατότητα, μετά από πολλά χρόνια, στους πολλούς προσκυνητές  από την Κρήτη που επιθυμούν να επισκεφτούν την Τήνο να το κάνουν με λιγότερη ταλαιπωρία και με σημαντικά μικρότερη δαπάνη. Ήδη πολλά τουριστικά γραφεία έχουν μεταφέρει μέσω των τουριστικών φορέων του νησιού μας το μεγάλο ενδιαφέρον που υπάρχει σχετικά. Σημειώστε ότι κατά την περίοδο (1995-2001) που υπήρχε σύνδεση της Τήνου με το Ηράκλειο σε κάθε άφιξη / αναχώρηση διακινούνταν περίπου 700 με 800 άτομα.

Πέραν του προσκυνηματικού τουρισμού η είσοδος της Τήνου στον χάρτη προορισμών από την Κρήτη προς τις Κυκλάδες θα δώσει σημαντική ώθηση στην ανάπτυξη του νησιού μας αφού θα υπάρχει σαν επιλογή για τον εισερχόμενο τουρίστα να μας επισκεφτεί χωρίς χρονοβόρες ανταποκρίσεις.

Τέλος θα ήθελα να επισημάνω ότι η σύνδεση Κυκλάδων – Κρήτης με συμβατικά πλοία και στα  λογικά οικονομικά πλαίσια που αυτά προσφέρουν,  εδραιώνει την αίσθηση μόνιμου και σταθερού δεσμού μεταξύ των νησιωτών αποτελώντας βάση για οικονομική ανάπτυξη και κοινωνική πρόοδο.

Με την σκέψη ότι μας δίνεται η ευκαιρία να εγκαινιάσουμε μια νέα «εθνική οδό» ευελπιστώ στις θετικές σας ενέργειες σχετικά.

Με εκτίμηση

Ο Δήμαρχος Τήνου
Γιάννης Α. Σιώτος