Οι δημοφιλέστεροι μακρινοί προορισμοί, σύμφωνα με την TUI θα είναι το Βιετνάμ και η Κούβα αλλά και προορισμοί πόλης όπως η Νέα Υόρκη.

Αυτές οι τάσεις επαληθεύονται από τις κρατήσεις που καταγράφει ο μεγάλος τουρ οπερέιτορ μέχρι στιγμής τον Ιανουάριο. Το πρώτο Σάββατο της νέας χρονιάς, το οποίο οι Βρετανοί αποκαλούν «Ηλιόλουστο Σάββατο», πραγματοποιούνται οι περισσότερες κρατήσεις διακοπών στο Ην. Βασίλειο για ολόκληρη τη χρονιά.

Οι κρατήσεις από τη Γερμανία συγκεντρώνονται επίσης τα Σάββατα του Ιανουαρίου. Μάλιστα, για το ερχόμενο Σάββατο, 13 Ιανουαρίου, η TUI προσδοκά ότι θα σημειωθεί ρεκόρ κρατήσεων από Γερμανούς, με περισσότερους από 20.000 να προβαίνουν σε κράτηση.

Την ίδια ημέρα, η TUI υπολογίζει ότι 1 εκατ. καταναλωτές είτε να αναζητήσουν προορισμό στο διαδίκτυο ή συμβουλές από τουριστικό γραφείο της TUI.

Oι βρετανοί προτιμούν τις διακοπές all inclusive, τάση η οποία ενισχύθηκε περαιτέρω μετά την απόφαση για Brexit και την επακόλουθη υποτίμηση της λίρας. Για το λόγο αυτό οι Βρετανοί αποφεύγουν προορισμούς με πιθανές πρόσθετες χρεώσεις σε ευρώ ή δολάριο.

Τα κινητά και τα τάμπλετ παίζουν ολο και μεγαλύτερο ρόλο στις κρατήσεις, και ήδη στη Νορβηγία και τη Σουηδία θεωρούνται δεδομένα.  Οι κρατήσεις γίνονται κυρίως διαδικτυακά (78%), όμως στη Γερμανία κυριαρχούν ακόμα τα ταξιδιωτικά γραφεία με ανοδικές τάσεις και στο διαδίκτυο.