Για σήμερα Σάββατο έχουν προγραμματισθεί 24 δρομολόγια πλοίων από το λιμάνι του Πειραιά και για αύριο Κυριακή 23. Σήμερα και αύριο θα πραγματοποιηθούν 16 δρομολόγια από τη Ραφήνα και από το Λαύριο επτά σήμερα και τέσσερα αύριο.

Τα κατά τόπους λιμεναρχεία καλούν τους επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν να βρίσκονται τουλάχιστον μία ώρα νωρίτερα στην αποβάθρα του πλοίου, λόγω αυξημένης κίνησης στους περιμετρικούς δρόμους. Μεγαλύτερο πρόβλημα παρουσιάζεται κυρίως στο λιμάνι του Πειραιά, όπου περιμετρικά του λιμανιού είναι σε εξέλιξη έργα του μετρό και του τραμ. Αξιοσημείωτο είναι ότι χθες δεν ήταν λίγοι αυτοί που έχασαν τα πρωινά πλοία για Βόρειες Κυκλάδες και Κεντρικό Αιγαίο λόγω καθυστέρησης που έφτασε ακόμη και μία ώρα στο ύψος της οδούς Γούναρη…

«Είμαστε 40 λεπτά στο αυτοκίνητο και περιμένουμε να μπούμε στο πλοίο. Ωστόσο δεν μας πτοεί τίποτα», αναφέρουν επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν στο iefimerida. «Πάντα είναι ταλαιπωρία για να μπεις στο καράβι, αλλά περιμέναμε όλη τη χρονιά για τις διακοπές μας στην Κρήτη», δηλώνουν άλλοι επιβάτες τονίζοντας παράλληλα ότι έκαναν τις κρατήσεις 3 μήνες πριν «για να μας βγουν οι διακοπές πιο οικονομικά».

Χθες, Παρασκευή από το λιμάνι του Πειραιά αναχώρησαν με συνολικά 26 δρομολόγια πλοίων 33.173 επιβάτες, 5.942 Ι.Χ. οχήματα, 702 φορτηγά και 1.131 δίκυκλα. Για τα νησιά του Αργοσαρωνικού έγιναν 40 δρομολόγια ενώ αναχώρησαν 8.620 επιβάτες, 913 Ι.Χ. οχήματα, 34 φορτηγά και 439 δίκυκλα.

Επίσης, χθες από το λιμάνι της Ραφήνας πραγματοποιήθηκαν 18 δρομολόγια, ενώ αναχώρησαν 8.857 επιβάτες, 1.829 Ι.Χ. οχήματα, 109 φορτηγά και 294 δίκυκλα. Από το Λαύριο πραγματοποιήθηκαν επτά δρομολόγια πλοίων ενώ αναχώρησαν 2.617 επιβάτες, 682 Ι.Χ. οχήματα, 21 φορτηγά και 82 δίκυκλα.

Σύμφωνα με ναυτιλιακούς πράκτορες τα περισσότερα πλοία για τα νησιά των Κυκλάδων παρουσιάζουν πληρότητα στο 90% Οι περισσότερες ακτοπλοϊκές εταιρείες ενόψει του δεκαπενταύγουστου, έχουν ανακοινώσει προσφορές και καλό είναι οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν πριν την παραλαβή των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων να πραγματοποιούν έρευνα αγοράς.